brocart

 

Hainele care ne trec pragul sunt o oglindire a preferintelor si trendurilor adoptate nu numai de clientii nostri, ci indraznim sa spunem ca sunt o oglinda destul de fidela a felului in care mediul urban alege sa se imbrace. Probabil ca un research al gusturilor in materie de stil si fashion ar putea incepe cu succes in fabrica noastra din Otopeni. Cele mai diverse materiale, cele mai diverse culori si croieli fac deliciul unui ochi curios.

Un trend este clar: orasul alege, in mare masura, stiluri simple si confortabile, care au devenit din ce in ce mai rafinate si de calitate. Din cand in cand insa, ne trece pragul cate o piesa care ne taie respiratia si ne transporta in alte epoci pentru ca iese din taietura arhitecturala si culoarea unica. Azi ne face placere sa redescoperim brocartul.

Toamna asta se poarta brocartul!

Brocartul este una dintre tesaturile de poveste cu o istorie lunga si fascinanta. A impodobit tapiserii vechi englezesti si rochii medievale stralucitoare. Toamna asta te incurajam sa fii diferit, sa renunti de cateva ori la extravagantele boho care te seduc prin simplitate si confort, si sa abordezi o tinuta luxurianta care in mod cert te va face sa te simti diferit si unic.
Brocartul este o tesatura pretioasa si pretentioasa, insa noi suntem pregatiti sa-ti curatam rochiile, taioarele, tapiseriile sau perdelele. Iar ele vor arata la fel de stralucitoare de fiecare data.

Cum se curata brocartul

In functie de fibra de matase si de tehnologia folosita la teserea materialului, curatarea brocartului poate varia, insa metoda pe care noi o folosim cel mai des este curatarea profesionala.

Daca pe eticheta este recomandata spalarea manuala, aceasta se face folosind apa proaspata din put si un detergent bland, fara a se aplica actiuni fizice dure asupra tesaturii, pentru a nu o deteriora. Nu vom spala in amestec cu alte tesaturi. Pentru a preveni orice fel de ruptura, nu este permisa uscarea in uscatorul automat, ci se recomanda asezarea hainei pe un umeras captusit, departe de lumina directa a soarelui.

In timpul calcarii, se seteaza temperatura potrivita pentru fibra din care este realizat brocartul, dar in majoritatea cazurilor se prefera o temperatura scazuta. Este recomandata calcarea hainei pe fata interioara, asezand protectie subtire intre fierul de calcat si haina.

Se prefigureaza o toamna calda, insorita si bogata, iar noua ni se pare ca asta se potriveste de minune cu o tesatura atat de pretioasa ca brocartul. Poarta-l cu mult curaj; la Total Wash suntem pregatiti sa asiguram o viata lunga acestei tesaturi de poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.