In hala imensă de la Otopeni, ai impresia ca te afli intr-un muzeu al covoarelor. Sunt sute de modele diferite, unele de o calitate exceptionala, despre care se spune ca rezistă „si-o viata“. Sunt si multe covoare mecanice. Exista inca vreo cateva exemplare rare, tesute manual, de o dimensiune demna de sufrageria unui palat. Pe acestea le recunosti usor datorita complexitatii modelului, a urzelii sau a firului folosit in tesatura; modele superbe, de la cele de inspiratie persana, pana la cele care imita cergile romanesti si de la campurile cu maci pana la modelele abstracte tot mai cerute de designerii moderni. Toate poarta in ele povestea caselor din care vin. Povesti fara detalii concrete, fara nume sau date, dar pe care stiu sa le asculte colegii nostri din sectia de spalatorie covoare a Grupului Total Wash.

De ce sunt covoarele speciale?

Stim de la clientii nostri: in primul rand, covoarele poarta o incarcatura emotionala; in al doilea rand, si nu de putine ori, ele reprezinta adevarate investitii in casele pe care le decoreaza. De aceea, aici, la Total Wash, covoarele sunt adevarate vedete, iar calatoria lor este una atent desfasurata si monitorizata.

Etapa 1 – Receptia

Receptia este facuta fie de agentul Total Wash care a venit sa ridice covorul de la domiciliul  tau, fie de o colega de la unul din cele unsprezece Centre Total Wash.

Se face o evaluare a compozitiei, tesaturii, urzelii, tehnologiei de productie, gradului de uzura si de murdarire (pete), iar tu vei confirma toate aceste lucruri printr-un act de receptie, care va insoti covorul mai departe.

Etapa 2 – Pregatirea

Odata ajuns in hala de la Otopeni, prima procedura pe care o aplicam covorului tau este desprafuirea. Acest lucru inseamna ca fiecare covor este trecut printr-o banda vibranta in care praful si reziduurile solide sunt eliminate.

Etapa 3 – Spalarea

Acum covorul este gata sa fie spalat. Echipamentul este unul special: o banda rulanta preia covorul, aspersoarele il umezesc si se imprastie detergentul delicat. Se rotesc periile, se elibereaza balsamurile si uleiurile speciale de spalare, se clateste si se centrifugheaza. Uscarea se face in spatii controlate , cu ventilatie si control de umiditate.

Etapa 4 – Finisarea

Finisarea este partea cea mai placuta. Fibrele sunt periate, covorul este hidratat, tratat cu uleiuri fine si balsamuri de levantica, menta si salvie. Nu sunt rare situatiile in care covorul este trecut si prin camera cu Ozon si atunci se adauga si parametrii de sterilizare si improspatare dati de tehnologia OZON WASHHH.

La final, covorul tau se intoarce acasa dupa o bine-meritata vacanta: o calatorie care l-a curatat, l-a revigorat si l-a pregatit pentru noi povesti de viata.