28 mai
Posted by:  maria

Cum să menții covoarele și draperiile curate în perioada de vară

Vara vine cu provocări unice pentru curățarea covoarelor și a draperiilor, din cauza temperaturilor ridicate, prafului și alergenilor care se acumulează în aceste textile voluminoase. Covoarele captează mult praf, iar draperiile tind să prindă un miros neplăcut, afectând atmosfera din casă. Dacă plănuiești o petrecere acasă sau vrei doar să te asiguri că locuința ta este curată și confortabilă, aceste sfaturi te vor ajuta să îți menții curate covoarele și draperiile pe tot parcursul sezonului cald.

Curățarea periodică

Pentru a păstra covoarele și draperiile curate în perioada verii, este important să urmezi un program de curățare regulat. Iată câteva motive pentru care frecvența curățării este esențială în lunile calde:
 
Îndepărtarea prafului și a alergenilor: pe parcursul verii ușile și ferestrele rămân mai mult timp deschise iar covoarele și draperiile devin o capcană pentru praf, polen și alți alergeni. Prin aspirare și curățare regulată, poți elimina aceste particule pentru a menține un mediu sănătos.

Împrospătarea mirosului: căldura poate accentua mirosurile neplăcute, însă curățarea draperiilor și a covoarelor cu soluții potrivite sau cu ajutorul serviciilor de curățare textile vor elimina aceste mirosuri.

Înlăturarea petelor: în lunile calde petele de înghețară, suc, vin și mâncare sunt tot mai frecvente pe covoare. Curățarea profesională însă previne pătrunderea petelor adânc în fibre, păstrând aspectul acestora.
 
Menținerea culorilor: soarele poate estompa culorile draperiilor și covoarelor. Curățarea regulată și utilizarea soluțiilor speciale pot ajuta la protejarea materialelor, astfel încât acestea să arate ca noi cât mai mult timp.
 
Un program de curățare periodică va prelungi durata de viață a textilelor tale și va asigura un mediu confortabil și plăcut în locuință.

Combaterea mirosurilor și alergenilor

Când praful, polenul și alte particule se infiltrează în locuința ta pe timpul verii, acestea pot cauza probleme pentru covoare și draperii, făcându-le să capete mirosuri neplăcute și să acumuleze alergeni. Temperaturile ridicate și umiditatea intensifică aceste efecte, influențând calitatea aerului din casă. Pentru a preveni disconfortul, este important să urmezi acești pași:

 
 • Aspiră regulat: prin aspirarea frecventă a covoarelor și draperiilor, vei putea îndepărta praful și alergenii. Dacă ai animale de companie, folosește o perie specială pentru a îndepărta eficient părul.
 •  
 • Aerisește încăperile: deschide ferestrele pentru a permite aerului proaspăt să circule, reducând astfel mirosurile neplăcute din draperii și covoare.
 •  
 • Curățare profesională: apelează la serviciile unei curățătorii specializate pentru a elimina complet alergenii și mirosurile care s-au acumulat în țesături.
 •  
 • Folosește odorizante naturale: lavanda, scorțișoara sau uleiurile esențiale oferă un miros proaspăt draperiilor și covoarelor. Pulverizează ușor pe textile sau lasă-le în apropiere.
 •  
 • Protecție la intrare: așază covorașe la intrarea în casă pentru a preveni aducerea murdărie în interior. Acest truc simplu te va ajuta să păstrezi curățenia în toată locuința.
 •  
 

Serviciul de pick-up și delivery

Serviciul de pick-up și delivery Total Wash a fost creat pentru a face ca procesul de curățare a covoarelor și draperiilor să fie mult mai ușor și pentru a-ți lăsa timp să trăiești cele mai frumoase experiențe ale verii. Acest serviciu include preluarea textilelor murdare de la tine de acasă și returnarea lor după ce au fost atent curățate, uscate și împachetate corespunzător. Echipa noastră se asigură că fiecare covor și draperie este sortată și curățată conform specificațiilor etichetei. Momentan acest serviciu este disponibil pentru zona București și Iflov.

Avantaje principale:

 • Rapiditate: nu mai trebuie să planifici în un drum în oraș sau să stai la coadă. După ce alegi serviciul de livrare Total Wash, textilele îți vor fi returnate la timp, igienizate și proaspete.
 • Siguranță: echipa noastră tratează textilele cu cea mai mare grijă, folosind metode profesionale pentru a elimina toate petele și murdăria.
 • Comoditate: poți să îți faci relaxat planuri de ieșiri, știind că textilele tale sunt curățate fără efortul și timpul dedicat transportului. Mai mult decât atât, programul nostru flexibil îți permite să alegi ora de livrare care ți se potrivește cel mai bine.
 •  
 
Știm că un mediu curat și sănătos este important pentru tine, la fel ca și petrecerea timpului liber făcând ceea ce îți place, de aceea existăm noi. Îți suntem alături și te susținem în eforturile tale de a-ți proteja familia și casa de arcieni și murdările cu metode și produse profesionale.
Apelează la Total Wash pentru curățare profesională și servicii comode și eficiente. Covorul tău va străluci, iar draperiile tale vor radia prospețime.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Comment