rochie de seara

 

Dupa rochia de nunta, rochia din noaptea de Revelion este vedeta incontestabila a anului. „Eu cu ce ma imbrac la petrecerea de Revelion” este probabil cea mai importanta si placuta dilema a ultimelor zile din an. Si cate optiuni exista! Matase, catifea, brocart, dantele, voaluri, paiete sau margele, asortate minunat de elegant cu blanuri, funde, paiete, margele si strasuri, in mii de variante si combinatii: cusute, aplicate, lipite, atasate.

Deja am rostit cuvinte care pun in alerta personalul unui centru de curatatorie/ spalatorie haine. Si asta pentru ca rochiile de ocazie sunt atat de complexe din punct de vedere al productiei, incat cu mare greutate poti sa dezvolti un standard de proceduri care sa se potriveasca la toate. Mai mult, incarcatura simbolica, emotionala, amintirile care le insotesc, fac din ele elemente de imbracaminte extrem de valoroase si sensibile. Tocmai din aceste considerente, atentia si grija pentru acest produs trebuie sa fie sporita.

La noi, la Total Wash, aceste obiecte de imbracaminte sunt considerate proiecte speciale si curatarea lor este atent supravegheata de un senior.

Preluarea rochiei de seara

Rochia se manipuleaza cu grija inca din momentul in care se desface din ambalajul in care este adusa la curatatorie. Intotdeauna este pusa pe un umeras, sustinuta de bride lungi prinse in talie, si trece printr-un atent proces de evaluare:

  • Se inspecteaza, in prezenta clientului: corsajul, aplicatiile din dantela, margele, corsete, fermoare sau alte forme de inchidere, structura arhitecturala a rochiei (unele sunt adevarate constructii cu structuri elastice de sustinere), crinoline, fuste;
  • Sunt marcate si identificate petele de mancare, farduri, sampanie, vin, apa, transpiratie, grasime, urme de iarba;
  • Se analizeaza vechimea petelor;
  • Marginile (poala) se verifica sa nu fie rupte, agatate, patate si care este gradul de murdarire;
  • Se verifica captuseala pentru textura, pete, rupturi;
  • Se identifica natura materialelor din care este confectionata rochia – de regula este un mix de texturi si de materiale;
  • Se verifica eticheta (speram ca nu ati taiat-o!)
  • Se completeaza, in prezenta clientului, bonul de comanda cu toate observatiile facute; se mentioneaza riscurile si…

Rochia este trimisa spre curatatorie

La curatatorie, rochia este verificata inca o data de angajatele de spalatorie si, conform concluziilor rezultate, urmeaza procesul de spalare uscata sau cu apa.

O creatie, asa cum este o rochie de ocazie, intotdeauna te obliga sa fii atent la posibile probleme ce apar in timpul curatarii. Una dintre cele mai mari provocari cu o rochie de ocazie este modul în care diferitele tipuri de materiale folosite in executia ei vor reacționa la acțiunea chimică, precum și acțiunea mecanică a curățării.

Unele straturi sunt lipite și adezivul poate constitui o problema. Paietele folosite pot provoca probleme atunci cand stratul metalic strălucitor, luciul luminescent sau vopseaua folosita sunt afectate de timp si indeluga folosinta si, astfel, aspectul lor dupa curatare are de suferit. Ne asiguram, de asemenea, că zonele deteriorate (sau care se pot deteriora) sunt securizate inainte de curatare.

Indiferent de probleme, experienta ne ajuta sa gasim solutiile cele mai bune. INTOTDEAUNA!

Uscarea rochiei de seara

Uscarea o facem intotdeauna delicat, pentru a nu deshidrata fibrele. Finisam cu mare grija, intotdeauna pe manechin si… gata! Suntem pregatite sa stralucim pentru noaptea dintre ani.

La multi ani, 2019!

Ne revedem in ianuarie, pentru rochii ingrijite si pregatite pentru alte multe momente minunate!