curatatorie incaltaminte
01 apr.
Posted by:  Bianca Stan

Cum să îți menții încălțămintea ca nouă: sfaturi de la Total Wash

Știi sentimentul acela când îți cumperi o pereche de încălțăminte pe care ți-o doreai foarte mult? Apoi începi să o porți, să te bucuri de ea. Parcă se potrivește cu orice îmbrăcăminte, nu? Dar trec câteva săptămâni și apar primele semne de deteriorare. Cel mai probabil pentru că nu ai aplicat produse de curățătorie pe încălțăminte.

Pentru a scăpa de grija deteriorării încălțămintei, am pregătit în acest articol câteva informații care să te ajute. Vei afla cum poți să prelungești durata de viață a încălțămintei și să te bucuri de ea cât mai mult timp. Hai să vedem!

6 sfaturi pentru a-ți menține încălțămintea

Cu siguranță alegi să îți cumperi încălțăminte nouă atunci când cea pe care o ai nu mai este într-o formă prea bună. Sau, pur și simplu, simți că s-a demodat, ori nu îți mai place. Însă există câteva trucuri pe care le poți face chiar de azi pentru a-ți menține încălțămintea.

Iată 6 sfaturi pe care le poți urma:

  1. Curățare regulată: Curăță încălțămintea după fiecare utilizare pentru a îndepărta murdăria și praful, prevenind deteriorarea materialului.
  2. Depozitare adecvată: Păstrează încălțămintea în cutii sau saci de pânză care permit circulația aerului și protejează împotriva prafului și deformărilor.
  3. Evitarea umidității: Asigură-te că încălțămintea este complet uscată înainte de a o depozita pentru a preveni mucegaiul și mirosurile neplăcute.
  4. Folosirea formelor pentru încălțăminte: Utilizează forme de lemn pentru a menține forma pantofilor și a preveni încrețirea. Poți folosi chiar și hârtie mototolită în interiorul papucilor.
  5. Alternarea încălțămintei: Nu purta aceeași pereche de încălțăminte zilnic. Alternarea ajută la păstrarea formei și reduce uzura.
  6. Utilizarea încălțătorului: Folosirea unui încălțător ajută la prevenirea deteriorării zonei din spate a pantofilor când îi pui pe picioare.

Urmând sfaturile de mai sus vei putea să te bucuri de încălțămintea ta mai mult timp.

Cea mai bună metodă de a curăța papucii

Spuneam adineauri despre curățarea încălțămintei. Și cu siguranță și tu ai avut măcar o dată intenția de a băga încălțămintea la mașina de spălat. Poate pentru că pare mai simplu, ori mai rapid. Dar nu aceasta este cea mai bună metodă de curățare.

Știi cât de mult se pot deteriora papucii în acest fel? Chiar până în punctul în care să nu îi mai poți purta deloc. Sistemul de centrifugare a mașinii de spălat poate afecta țesăturile, cusăturile sau chiar materialul încălțămintei.

În plus, chiar și mașina de spălat se poate defecta dacă șireturile, fermoarele sau capsele papucilor rămân blocate în gurile de evacuare a apei.

Pentru cea mai bună curățare a încălțămintei este indicat să apelezi la o spălătorie profesională, care dispune de aparatură pentru acest serviciu. Majoritatea spălătoriilor oferă acest serviciu, însă este indicat să te asiguri, accesând lista serviciilor sau a prețurilor.

Curățătoria de încălțăminte: cum funcționează procesul de curățare

Dacă te întrebi de ce este cel mai bine să îți duci papucii la curățătoria de încălțăminte, răspunsul îl avem noi. Procesul de curățare este special conceput pentru forma încălțămintei și, de asemenea, sunt utilizate soluții care nu afectează materialul.

Așadar, la curățătorie poți aduce încălțăminte precum: papuci de casă, pantofi, cizme, adidași sau chiar sandale.

De exemplu, procesul specializat de curățare de la Total Wash presupune introducerea încălțămintei sub apă pentru a permite pătrunderea detergentului în țesătură. Apoi, folosind perii speciale, murdăria este îndepărtată de pe exteriorul papucilor.

Ulterior, cu ajutorul altei perii, murdăria din interiorul papucilor și implicit, mirosurile neplăcute, sunt eliminate. În cele din urmă, după o verificare atentă a materialelor, papucii sunt clătiți și uscați în condiții optime.

Vrei să ai și tu parte de încălțăminte curată și parfumată? Alege serviciul curățătorie încălțăminte de la Total Wash pentru papucii tăi!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Comment