The Empty Shop 2109

O poveste TOTAL WASH despre solidaritate, bunătate și speranță

Cei mai mulți probabil că ați auzit deja de The Empty Shop. Pentru ceilalți, vom spune pe scurt că este o acțiune lăudabilă care s-a întâmplat pentru prima oara în România în anul 2018, când Promenada Mall a găzduit un spațiu gol – The Empty Shop – și a invitat oamenii să îl umple cu obiecte de îmbrăcăminte. Obiectele nu trebuia să fie noi, ci selectate din șifonierele proprii (haine pe care nu le mai purtăm, însă sunt încă în stare bună) pentru a fi apoi curățate și donate unor familii din zone defavorizate.

Succesul primului Empty Shop a fost nesperat. Așa că anul 2019 a adus o lărgire a conceptului, după cum povestește Ana-Maria Leca, Manager General Promenada: „Ediția a doua The Empty Shop nu cred că ar fi fost posibilă fără reacția extraordinară a vizitatorilor noștri de anul trecut, când am inițiat acest proiect social. În 2018, magazinul cu rafturi goale a fost deschis doar 2 săptămâni și, totuși, am colectat de aproape 3 ori mai multe haine decât estimasem, adică 73 de tone. Așadar, acest succes ne-a făcut să abordăm cu alte forțe ediția de anul acesta. Drept urmare, The Empty Shop ramâne tot în Promenada, dar a fost mutat la etajul 1, unde există un spațiu mai mare, iar ușile lui vor fi deschise până pe 19 mai. Adică de aproape două ori mai mult timp față de anul trecut”.

Așadar, în perioada 24 aprilie – 19 mai 2019, The Empty Shop este redeschis în Promenada, așteptând să își umple rafturile cu donațiile voastre de haine.

Care este rolul TOTAL WASH în această poveste frumoasă?

Unul curat și foarte parfumat. Povestea The Empty Shop ne-a cucerit, cu atât mai mult cu cât exista o mare nevoie ca hainele donate să fie curățate și igienizate înainte de a merge spre beneficiarii lor finali. Ne-am luat treaba foarte în serios. În prima săptămâna am procesat peste 10 tone de îmbrăcăminte. Am format o echipa tip „comando” care se ocupă de aceste haine și procesăm peste 2 tone pe zi. Hainele sunt spălate cu detergenți de la Unilever, Omo și Cocolino, și împrospătate cu OZON. Iar apoi sunt duse în Centrele Crucea Rosie din toata tara, spre a aduce bucurie oamenilor care au nevoie de ele.

„Avem un senzor pentru inițiative inimoase și autentice. Ne-a plăcut din prima campania The Otther Shoes a celor de la OTTER și Crucea Rosie, de anul trecut, când am igienizat peste 5000 de perechi de încălțăminte. The Empty Shop este o demonstrație de umanitate. Era imposibil să nu ne placă. Așa că ne-am alăturat cu toată inima și ne vom bucura alături de partenerii noștri știind că zeci de mii de oameni din zone sărace și cu risc de abandon școlar vor avea, în acest an, o haină în plus.”

Raluca Negara, director TOTAL WASH.