Întreținerea covoarelor Total Wash
25 nov.
Posted by:  diana@mabit.ro

Expertul în curățenie dezvăluie: Cum să îți întreții covoarele ca un profesionist?

Covoarele joacă un rol important în confortul și aspectul interiorului casei tale. Însă, întreținerea corectă a covoarelor poate părea o provocare. Cu toate acestea, nu trebuie să fii un expert în curățenie pentru a-ți păstra covoarele în cea mai bună formă.

În acest articol, vei găsi cinci sfaturi esențiale pentru întreținerea covoarelor, pentru a te bucura de un aspect proaspăt și de durabilitate maximă.

5 sfaturi esențiale pentru întreținerea covoarelor

Întreținerea corectă a covoarelor este esențială pentru a le menține frumoase și în stare excelentă pe termen lung. Dacă ai covoare în locuința ta, iată cinci sfaturi esențiale pentru a te asigura că acestea rămân curate și proaspete.

  1. Evită plasarea directă a mobilierului: Atunci când așezi mobilierul pe covoare, utilizează discuri sau role sub picioarele acestuia. Această măsură va reduce presiunea punctuală asupra covoarelor, prevenind deformarea și uzura prematură a fibrelor.
  2. Folosește protecție în zonele de trafic intens: În zonele cu trafic intens, cum ar fi intrarea sau holurile, folosește covorașe sau benzi de protecție pentru a minimiza uzura. Acestea pot fi înlocuite sau curățate ușor, prevenind deteriorarea covoarelor principale.
  3. Curăță și mătură de sub covoare: Înainte de a aspira, ridică covoarele și mătură suprafața de sub ele. Aceasta elimină murdăria și praful care se acumulează sub covoare și poate deteriora straturile inferioare ale covorului.
  4. Monitorizează umiditatea: Păstrează un control asupra nivelului de umiditate din încăpere. Umiditatea excesivă poate duce la dezvoltarea mucegaiului și a mirosurilor neplăcute în covoare. Un umidificator sau un dezumidificator poate ajuta la menținerea unui nivel adecvat de umiditate.
  5. Amenajează zone de relaxare fără covoare: Pentru a prelungi durata de viață a covoarelor, amenajează zone de relaxare fără covoare, în care membrii familiei sau oaspeții să poată petrece timp fără a călca pe acestea. Astfel, se minimizează uzura în zonele de trafic intens.

Prin respectarea acestor sugestii și menținerea unei rutine regulate de întreținere, vei putea să te bucuri de covoare curate și sigure pentru copiii tăi. Iar acum, poți spune “Liber la joacă, copii!”

Top 3 greșeli comune în întreținerea covoarelor

Nu-i așa că parcă nici tu nu mai știi ce ar trebui să faci și ce nu, atunci când vine vorba de covoarele tale? Ei bine, mai jos vei găsi 3 greșeli comune pe care le fac majoritatea oamenilor, dar tu, vei fi privelegiat să le știi:

  1. Întârzierea la curățare: Una dintre cele mai comune greșeli pe care oamenii le fac în întreținerea covoarelor este amânarea curățării. Cu timpul, murdăria și petele se adâncesc în țesătura covorului, făcând curățarea ulterioară mult mai dificilă și costisitoare. Este important să acționezi rapid în fața petelor sau a murdăriei și să programezi o curățare regulată a covoarelor tale. De multe ori, toate soluțiile care par “minuni”, pot înrăutăți situația.
  2. Folosirea excesivă a soluțiilor de curățare: Un alt aspect adesea neglijat este utilizarea excesivă a soluțiilor de curățare. Utilizarea unei cantități prea mari de detergent sau soluții poate lăsa reziduuri și poate atrage mai multă murdărie. Alege soluții de curățare de calitate și respectă instrucțiunile de pe etichetă pentru a evita această problemă sau mai simplu și mai ușor, apelează la Total Wash.
  3. Utilizarea apei în exces: Atunci când încerci să îndepărtezi o pată, evită să folosești prea multă apă. Gălețile cu apă în exces pot pătrunde adânc în covor, afectând calitatea și poate determina dezvoltarea mucegaiului. Folosește un prosop ce absoarbe bine apa sau hârtie de bucătărie pentru a preveni petele înainte de curățare.

Respectarea acestor sfaturi și evitarea acestor greșeli te va ajuta să păstrezi covoarele în cea mai bună formă și să le menții proaspete și atrăgătoare pentru mai mult timp.

Un covor bine întreținut este un covor care durează

Întreținerea corectă a covoarelor nu numai că le menține proaspete și curate, dar și prelungește durata lor de viață. Un covor bine întreținut rămâne un element de bază în designul interior al casei tale și te scutește de costuri suplimentare pentru înlocuire.

Tocmai de aceea, nu ezita să aduci covoarele tale la Total Wash, la unul dintre cele mai apropiate centre de tine. Noi te așteptăm!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Comment