curățarea covoarelor
04 dec.
Posted by:  diana@mabit.ro

Inovația în curățarea covoarelor: tehnologia Total Wash

Zi de zi, copiii tăi se joacă pe covor, poate alături de cățelul familiei. Cu siguranță s-a întâmplat, măcar o dată, să fie nevoie să intri încălțat în cameră pentru că ai uitat ceva. Fără să îți dai seama, covoarele din locuința ta adună foarte multă mizerie pe care nici nu o vezi. Nu este suficient să aspiri covorul, ci e nevoie să-l duci la o spălătorie de covoare.

De aceea, în articolul de astăzi, povestim despre cât de importantă este curățarea covoarelor, cât de des este recomandat să o faci și care e procesul prin care trec covoarele atunci când le aduci la Total Wash.

De ce să spăl covoarele din casă la curățătorie?

Așa cum menționam și anterior, covoarele pot fi pline de murdărie și bacterii pe care nu le observi. Aspirarea covoarelor odată cu obișnuita curățenie generală nu e suficientă. Poate nu știai, dar pentru anumite covoare, aspirarea nu scoate murdăria din ele, ci o adâncește.

Este recomandat să asiguri curățarea completă a covoarelor odată la câtva timp, prin spălare în mod profesional. Te întrebi ce beneficii aduce spălarea profesională? Iată care sunt ele:

  1. Prelungirea duratei de viață a covoarelor. Tehnicile profesionale de curățare sunt blânde cu fibrele covoarelor, prevenind deteriorarea acestora și prelungind durata lor de viață.
  2. Economisirea timpului și efortului. Spălarea covoarelor poate fi un proces dificil care îți va lua destul de mult timp. Spălarea profesională îți scutește atât timp, cât și efort.
  3. Eliminarea alergenilor și a microbilor. Procesele profesionale de spălare pot elimina acarienii de praf, polenul și alte particule fine, care pot provoca reacții alergice.
  4. Neutralizarea mirosurilor. Metodele profesionale de curățare pot elimina mirosurile neplăcute, inclusiv cele de animale de companie, fum sau mucegai, lăsând covoarele plăcut parfumate.
  5. Tratamente specifice pentru pete. Profesioniștii noștri pot trata eficient petele dificile, cum ar fi cele de vin, cafea sau cerneală, fără a deteriora covorul.

Cum se spală covoarele?

În spălătoria Total Wash, dispunem de aparatură specială pentru curățarea covoarelor. Producedura de curățare poate fi reprezentată de spălarea la apă sau spălarea chimică.

Spălarea la apă a covoarelor

Marea majoritate a covoarelor se spală la apă. Procesul începe cu introducerea covoarelor în mașină, urmat de pasul de udare și prespălare. Aici, două jeturi de apă udă complet covorul pentru ca detergentul folosit să pătrundă în țesătură.

Ulterior, covorul trece în etapa în care este curățat cu ajutorul unor perii din interiorul utilajului de spălare. După o curățare temeinică, urmează etapa de clătire a covorului cu apă din abundență, pentru a elimina orice urmă de detergent.

Următorul pas realizat de utilajul de spălare este reprezentat de rularea completă a covorului. Apoi, covorul este preluat și introdus în centrifugă, unde este stors. Ultimul pas în procesul de curățare a covorului este uscarea, unde ventilatoarele și dezumidificatoarele asigură circulația aerului. Astfel, uscarea este mai rapidă, iar covoarele au un miros plăcut.

Spălarea chimică a covoarelor

Acest tip de spălare este folosit pentru:

– covoare mici;

– covoare din lână sau care conțin lână;

– covoare din mătase:

– covoare care conțin celuloză.

Te întrebi de ce? Ei bine, în contact cu apa, aceste tipuri de fibre sau țesături își modifică dimensiunea.

Curățarea chimică, respectiv curățarea uscată, este o procedură de spălare a covoarelor care nu necesită apă. În schimb, se folosește un solvent chimic, potrivit pentru curățarea completă a covoarelor, ce nu le modifică dimensiunea.

Cât de des ar trebui făcută curățarea covoarelor?

În ceea ce privește curățarea covoarelor, este indicat să le aduci la spălătorie o dată la trei luni. În acest fel, covorul nu se deteriorează atât de repede, iar bacteriile acumulate în timp sunt eliminate. de asemenea, este recomandat să aspiri cel puțin o dată pe săptămână pentru a curăța murdăria superficială.

Dacă vrei să ai și tu covoare curate, dar nu ai timp să te oprești la noi, alege serviciul Home Delivery pentru covoare. Ne indici data la care să venim și adresa de unde luăm covorul, iar noi îl curățăm și ți-l aducem împrospătat!

Vrei să vezi cum spălăm covoarele? Urmărește videoclipul integral pe canalul de YouTube.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Comment