spălarea covoarelor
06 dec.
Posted by:  Bianca Stan

5 mituri despre spălarea covoarelor pe care trebuie să le știi

În fiecare locuință, covorul aduce un strop de căldură și confort, dar și multe întrebări când vine vorba de întreținerea lui. Mulți dintre noi ne confruntăm adesea cu dileme sau mituri legate de curățarea covoarelor. De la mitul că un covor care pare curat nu necesită o spălare frecventă, până la ideea că spălătoria profesională este prea costisitoare, există multe concepții greșite care se regăsesc în jurul acestui subiect.

Raluca de la Total Wash ne-a împărtășit din experiența ei pentru a ne ghida prin aceste mituri și a ne oferi o perspectivă clară asupra realității spălării covoarelor.

În acest articol, vom explora de ce ideea că “nu trebuie spălate covoarele dacă par curate” este un mit, cum practica de a spăla covoarele doar la sărbători poate afecta calitatea și durabilitatea lor, și de ce spălătoria profesională poate fi, de fapt, o soluție eficientă și accesibilă.

Alătură-te nouă în această călătorie de demontare a miturilor și descoperă cum poți menține covoarele tale într-o stare impecabilă, asigurând în același timp un mediu sănătos și primitor în casa ta.

Mituri despre spălarea covoarelor

Cu siguranță, spălatul covoarelor nu este la fel de simplu precum spălatul hainelor. Vorbim aici despre alte tipuri de materiale, alte țesături și cu siguranță, alte dimensiuni ale textilelor. Pentru că nu se poate lua covorul și nu se poate pune pur și simplu în mașina de spălat, majoritatea alege să se rezume la aspirarea săptâmânală a covoarelor.

În realitate, covorul nu este curat. Nici măcar reîmprospătat. Și în acest fel apare mitul cum că nu e necesară o spălare a covorului dacă el pare curat. Probabil că nu există pete pe covor, dar nu înseamnă că nu sunt microbi, bacterii sau acarieni în țesătură.

Mitul spălării profesionale

“Spălarea covoarelor acasă este la fel de eficientă ca cea profesională.”

Spălarea covoarelor acasă se face doar la suprafață. Deși multe persoane încep prin a pune covorul în cada plină cu apă, acest lucru nu asigură pătrunderea detergentului în profunzimea covorului. De asemenea, intervin și alte aspecte precum:

– lipsa utilizării unui detergent adecvat pentru covor;

– lipsa unui program de periere în profunzime;

– lipsa unei clătiri complete a covorului;

– lipsa uscării în mod adecvat.

Mitul costului pentru spălarea profesională

“Curățarea profesională este mult mai scumpă.”

Dacă vorbim aici doar despre costul efectiv pe care tu îl plătești atunci când ridici covorul de la curățătorie, este adevărat că această sumă este mai mare, comparativ cu spălarea acasă a covorului.

Cu toate acestea, prețul pe care îl plătești pentru spălarea acasă a covorului se rezumă la:

– o durată de viață mai scurtă a covorului;

– sănătatea ta și a familiei;

– timpul petrecut pentru spălarea covoarelor, în locul timpului petrecut cu cei dragi.

Mitul covoarelor care par curate

“Covoarele nu au nevoie de curățare dacă arată curate.”

Murdăria și alergenii sunt prezenți chiar dacă aspiri covorul des și pare curat. Recomandarea noastră este ca fiecare covor din casă să fie curățat profesional o dată la trei luni pentru a elimina mirosurile neplăcute, murdăria și bacteriile. Este important ca toate covoarele să fie curățate corect și frecvent, mai ales atunci când în casă sunt copii mici sau animale de companie.

Mitul soluțiilor chimice

“Covoarele se curăță doar cu soluții chimice puternice.”

Soluțiile chimice agresive afectează țesătura covoarelor. În funcție de materialul din care sunt realizate, covoarele se pot deteriora iremediabil sub acțiunea unor solvenți chimici nepotriviți.

De aceea, este recomandat să aduci covoarele la spălătorie profesională, unde aplicăm doar substanțe prietenoase cu țesăturile și cu mediul.

Mitul sustenabilității

“Produsele profesionale de curățare afectează mediul.”

La Total Wash folosim produse profesionale de curățare, care asigură eliminarea tuturor bacteriilor, alergenilor sau petelor. Pentru că tot ceea ce spălăm ia apoi contact cu pielea ta, folosim doar produse sigure, testate. Dacă produsele noastre sunt sigure pentru tine, sunt sigure și pentru mediul înconjurător.

Spălarea profesională a covoarelor prelungește durata de viață a covoarelor, asigură sănătatea familiei și te ajută să obții mai mult timp pentru ceea ce contează pentru tine!

Nu ai timp să aduci covorul la noi? Programează-ți ziua de pick-up pentru covoare prin serviciul Home Delivery.

Urmărește videoclipul integral cu miturile despre spălarea covoarelor pe canalul de YouTube!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Comment